Saturday, June 13, 2015

The Military Diet Review

No comments:
This post is suitable for you who wants to try the military diet but don't know what if feels to be in it.

Military Diet, is it hard?

I tried the Military diet the whole month of May 2015. I started in end April right after my vacation to Japan. In short, i lost 10 pounds/4.5 kg in one month. In long, kindly scroll to get through my journey.

I still think that this is the fastest and somehow easiest way to lose weight. The happy news is we still can eat meat and ice cream for the diet. It's a YAY. Besides, military diet is much cheaper than the detox diet or juice cleansing diet. The overall cost to buy the whole ingredients for three days is usually only 1/10 the three days juice cleansing package. Trust me, I know this. juice cleansing diet usually cost around 1.8 million IDR (139 USD) and sometimes even more expensive.

I do go to the gym, join aerobic and different yoga classes in between my diet. While the result for each person different, if you have an urgency to lose weight fast, you probably want to try this diet. In my case, I need to fit in the dress for my brother's wedding, so I definitely NEED to lose fast. So far, I have made 9 of my friends join me in this military diet by sharing the recipes and motivate each other. It is easier when done together with friends.

What makes it hard?
After experiencing several times military diet and encourage my friends to join, I can tell you what could make the military diet hard. It's psychologies issue like:
1. You don't have the urgency to lose weight fast
2. You're not motivated
3. You're so busy working or studying or anything that needs much energy
4. You don't think that you can actually lost weight in three days.

What makes it a go?
Frequently asked questions in my soc-med:
1. Q: You lose 10 pounds in just three days?
A: Of course NO. During three days of military diet, you probably just lose 1 kg to 2 kg (best case). I lost almost 2 kg or 0.9 pounds in three days because I followed all the rules and I did light exercising. In one month, i lost 10 pounds or equals to 4.5 kg.

2. Q: Can the menus be substitute?
A: Yes there are substitution for several menus. Please refer to this link for substitution.

3. Q: Is it hungry, during three days of military diet?
A: Honestly YES. Quoting from the military diet website, "Hunger is just a feeling we’ve all grown too accustomed to satisfying" 

4. Q: After three days of the military diet, what do we eat?
A: In my case, I eat healthy foods and not more than 1500 calories a day. If possible, don't eat oily or fried foods, frozen foods, rice, white bread. I usually eat two kinds of cooked vegetables and my weight remains okay until the end of the day. As stated in the website, here are the foods you can eat while off the military diet.

5. Q: After three days of military diet, will my weight bounce up?
A: I know that this is what some people think: When we lose weight fast, our weight will bounce back fast as well if we eat just a little bit more. My opinion is, as long as you keep eating clean and healthy, drink a lot of waters, exercise and sweating, you are positive to keep the new weight with you. Don't listen to discouragement that people give you, just trust yourself that if you want to lose weight, you will lose weight.


70% diet is made in the kitchen
Good luck!! Feel free to comment and share your story | Intagram @kalyanadewi

The Military Diet Plan
Source: The Military Diet

DAY 1:

Breakfast

Military Diet Plan Breakfast Day 1
1/2 Grapefruit
1 Slice of Toast
2 Tablespoons of Peanut Butter
1 cup Coffee or Tea (with caffeine)

Lunch

Military Diet Plan Day 1 Lunch
1/2 Cup of Tuna
1 Slice of Toast
1 cup Coffee or Tea (with caffeine)

Dinner

Military Diet Plan Day 1 Dinner
3 ounces of any type of meat
1 cup of green beans
1/2 banana
1 small apple
1 cup of vanilla ice cream

DAY 2

Breakfast

military-diet-day-two-breakfast
1 egg
1 slice of toast
1/2 banana

Lunch

Military Diet Plan Day 2 Lunch
1 cup of cottage cheese
1 hard boiled egg
5 saltine crackers

Dinner

Military Diet Plan Dinner Day 2
2 hot dogs (without bun)
1 cup of broccoli
1/2 cup of carrots
1/2 banana
1/2 cup of vanilla ice cream

DAY 3

Breakfast

Military Diet Breakfast Day 3
5 saltine crackers
1 slice of cheddar cheese
1 small apple

Lunch

Military Diet Day 3 Lunch
1 hard boiled egg (or cooked however you like)
1 slice of toast

Dinner

Military Diet Plan Day 3 Dinner
1 cup of tuna
1/2 banana
1 cup of vanilla ice cream


Follow my blog with Bloglovin

Thursday, March 26, 2015

Cara Membuat Visa Jepang

No comments:
Hai semua....

Saya mau berbagi pengalaman saat membuat visa ke Jepang supaya suatu hari nanti saya bisa baca post ini lagi dan terus ingat setiap detail perjalanan saya ke Jepang.

Sebelum membuat visa, saya banyak cari tahu di internet mengenai prosedur dan cerita para pengejar visa Jepang. Walaupun banyak orang yang menganggap bahwa membuat visa Jepang itu sulit, namun tak sedikit pula yang sudah beranggapan bahwa membuat visa Jepang sesungguhnya tidak serumit itu. Disini saya akan menuliskan pengalaman saya, semoga cukup membantu memberikan gambaran bagi pengejar visa Jepang lainnya.

Untuk persyaratan membuat visa, seperti dokumen apa yang harus dibawa, biayanya berapa dan detail lainnya bisa langsung cek ke website Kedutaan Besar Jepang di Jakarta.

Berkas untuk pengajuan Visa
Catatan: Saya apply visa untuk tujuan wisata dengan biaya sendiri, dan single entry.
Mengutip pada website Kedutaan Besar Jepang, dokumen yang perlu dibawa saat pengajuan visa adalah:
1.Paspor.
2. Formulir permohonan visa. [download (PDF)] dan Pasfoto terbaru (ukuran 4,5 X 4,5 cm, diambil 6 bulan terakhir dan tanpa latar, bukan hasil editing, dan jelas/tidak buram)
3. Foto kopi KTP (Surat Keterangan Domisili)
4. Fotokopi Kartu Mahasiswa atau Surat Keterangan Belajar (hanya bila masih mahasiswa)
5. Bukti pemesanan tiket (dokumen yang dapat membuktikan tanggal masuk-keluar Jepang)
6. Jadwal Perjalanan [ download (DOC)] (semua kegiatan sejak masuk hingga keluar Jepang)
7. Fotokopi dokumen yang bisa menunjukkan hubungan dengan pemohon, seperti kartu keluarga, akta lahir, dlsb. (Bila pemohon lebih dari satu)
8. Dokumen yang berkenaan dengan biaya perjalanan:
Bila pihak Pemohon yang bertanggung jawab atas biaya
* Fotokopi bukti keuangan, seperti rekening Koran atau buku tabungan 3 bulan terakhir (bila penanggung jawab biaya bukan pemohon seperti ayah/ibu, maka harus melampirkan dokumen yang dapat membuktikan hubungan dengan penanggung jawab biaya).

Keterangan tambahan dari saya:
1. Paspor: Teman saya yang ingin apply visa bersama saya paspornya akan expired 7 bulan lagi. Artinya, pada saat kami sampai di Jepang nanti, paspornya akan expired dalam waktu 6 bulan 10 hari. Hal ini awalnya membuat kami khawatir maka saya melakukan double check dengan pihak Kedutaan Jepang dan Imigrasi Indonesia dan Imigrasi Jepang. Saat telepon ke bagian Visa, beliau menyatakan bahwa dari segi visa bisa-bisa saja dikeluarkan dan tidak ada batasan jika paspor akan berakhir kurang dari 6 bulan. Namun beliau menyarankan saya untuk memastikan ke pihak imigrasi, karena nanti yang menentukan bisa masuk Jepang atau tidak kan pihak imigrasi (bener juga sih). Karena teman saya ini orang yurisdiksi Medan, dia menggunakan jasa travel agent. Dan orang travel agent ini menyatakan bahwa untuk ke Jepang, passport expirednya harus diatas 7 bulan dan travel agent ini awalnya tidak mau urusin pengajuan visa teman saya karena masalah passport expiry date ini. Setelah teman saya meyakinkan kalo dia tidak apa-apa dengan segala resiko yang ada, akhirnya travel agent ini mau mengurusi, dengan mewanti-wanti bahwa pihak agent tidak bertanggung jawab dengan kemungkinan ditolak masuk Jepang di imigrasi nanti dan bahwa pihak travel agent sudah mengingatkan sebelumnya.

Lalu saya telepon ke Departemen Imigrasi di Jakarta, berpuluh-puluh kali telepon di berbagai jam kerja, ke berbagai nomor yang ada di website nggak diangkat. Saya langsung email deh ke imigrasi di Jepang mengenai apakah masuk Jepang passport expiry date-nya harus di atas 7 bulan? Karena kebanyakan negara kan 6 bulan saja, teman saya malah masih 6 bulan 10 hari nantinya. Setelah sekitar 3 hari email saya dibalas seperti ini yang sangat membuat saya dan teman saya tenang. Berdasarkan email ini, malahan tidak ada ketentuan berapa lama lagi passportnya expired. Yang penting masih berlaku saat pengunjung sampai dan meninggalkan Jepang.



2. Formulir permohonan visa: Untuk foto, saya memutuskan foto di Fuji film karena takut kalo foto sendiri hasilnya tidak sesuai kriteria. Untuk form boleh diketik, boleh ditulis tangan huruf kapital. Contoh pengisian dapat dilihat di gambar dibawah ini. Sumber: Internet. I do not own the pictures.
Foto ukuran 4,5 x 4,5 cm ditempel.
Bagian 'name and addresses of hotels or persons with whom applicant intends to stay' di halaman pertama bawah, cukup diisi salah satu nama hotel/tempat menginap yang sudah Anda book. Tidak perlu semua hotel yang akan ditempati selama di Jepang. 



Poin 3-7 cukup jelas. Sebagai tambahan, saya tambahkan copian kartu keluarga dan akta lahir.

8. Lampiran bukti keuangan: Pastinya banyak dari kita yang tidak secara rutin print buku tabungan, sedangkan untuk rekening koran dibutuhkan waktu tiga hari, cukup lama untuk saya yang sedang buru-buru ini. Akhirnya saya pakai print screen dari klikbca saya, di printscreen satu persatu hingga kelihatan ending balance per month. Karena saya apply bulan Maret, saya ambil print screen dari bulan Januari, jadi totalnya 2,5 bulan laporan keuangan. Agar terbukti keaslian laporan keuangan saya, saya pergi ke customer service BCA untuk minta agar distempel BCA di setiap lembarnya.
Dan untuk nominal di rekening, harusnya jumlahnya terlihat cukup untuk membayar kebutuhan Anda selama berada di Jepang.


Hari Pengajuan Visa
Waktu itu hari Kamis, 19 Maret 2015 saya sampai di depan Kedutaan Besar Jepang tepat pukul 08:30 pagi disaat pintu baru dibuka. Sudah banyak pengejar Visa yang antre.
1. Ada beberapa pintu yang harus dilewati sebelum akhirnya masuk ke ruangan penyerahan berkas dan paspor.
2. Begitu masuk setelah pintu ke-4, saya akhirnya mengambil nomor antrian. Dan tebak, pada pukul 08:35 nomor antrian saya sudah ke 30. Kebayang kan kalo datengnya lebih siang lagi?
3. Ada dua mesin untuk ambil nomor tiket. yaitu mesin A untuk Visa dan mesin B untuk passport and certificate. Biar saya jelaskan secara singkat bahwa untuk orang Indonesia yang ingin mengajukan visa maka tekan tombol di mesin A
4. Khusus loket untuk Visa (bagi mesin A), ada tiga loket dan satu diantaranya khusus untuk travel agent, jadi kita sebagai pelamar yang mengajukan sendiri tersisa dua loket.
5. Memang saat itu saya sempat sedikit merasa 'malas' karena harus mengantri sebanyak 30 orang, nggak bisa menghindari juga membayangkan harus selama apa saya menunggu. TAPI, setelah saya melalui ini semua, saya bisa katakan kalau menunggunya tidak selama itu. 30 orang bisa diselesaikan kurang dari satu jam walaupun loketnya hanya 2.
6. Saat penyerahan berkas, saya agak deg-degan takut berkasnya ada yang kurang. Apalagi untuk bukti booking hotel pakai atas nama teman saya, dan nggak ada nama saya sama sekali disana, juga untuk rekening, saya takut kurang formal. Untuk detail mengenai berkas/dokumen untuk pengajuan visa, baca di atas ya.
7. Penyerahan berkas di loket rasanya hanya 5 menit. Nanti kita diminta untuk mengisi tanda terima (sudah 2 rangkap, dimana 1 rangkap kita pegang untuk mengambil visa nantinya, dan 1 rangkap lagi dipegang pihak pengurus visa).
8. Officer yang menjaga loket memberikan estimasi tanggal kita bisa mengambil paspor kita lagi, yaitu sekitar 4 hari kerja. Kalau saya diberitahu untuk kembali hari Selasa, 24 Maret 2015.

Hari Pengambilan Visa
Saya kembali ke Kedutaan Jepang hari Rabu, 25 Maret 2015. Saya mengambilnya setelah lima hari kerja (diluar Sabtu -Minggu pastinya) karena sebelumnya khawatir kalau ambil saat 4 hari kerja visanya belum selesai diproses :P
1. Saya sampai jam 14:20
2. Saya ambil nomor antrian di mesin A lagi. Sempet bingung untuk ambil paspor (dan visa) nomor antriannya dari mesin A atau B (karena di mesin B ada tulisan untuk passport and certificate hahaha). Akhirnya karena orang yang saya tanya saat itu tidak tau juga, saya ambil dua-duanya dan ternyata yang benar adalah ambilnya dari mesin A.
3. Saat lihat, nomor antrian saya saat itu A264 dimana saat itu nomor di loket masih 204. Ya ampun nunggu 60 orang... Tapi tenang... jauh dari perkiraan saya, ternyata cuma butuh 1 jam untuk menunggu hingga giliran saya dipanggil.
4. Siapkan uang pas dan harus uang cash. Saat itu, ada 1 wanita yang tiba-tiba berbicara ke semua orang yang menunggu nomornya tiba, meminjam uang cash untuk dua buah visa (sekitar 750ribu untuk dua orang, mungkin wanita itu apply untuk multiple entry). Wanita itu terlihat sangat panik dan ingin menangis. Namun banyak yang tidak membawa uang cash sebanyak itu, apalagi kita perlu membayar untuk visa kita juga. Beruntung, sepertinya ada orang dari travel agent yang membawa uang dan meminjamkan ke wanita itu. Poin pentingnya sekali lagi, jangan lupa bawa uang cash daripada harus balik lagi nantinya dan antri lagi, atau cari pinjaman di tempat seperti wanita tadi.
5. Akhirnya jam 15:20 tibalah waktu saya maju ke loket. Oh thank God saya akhirnya mendapatkan visa tertempel di paspor saya :) senangnya...

Cara ke Kedutaan Besar Jepang
Letaknya di samping The Plaza - Plaza Indonesia.
Naik Transjakarta: Dari Harmoni ambil jurusan blok M. Turun di Halte Tosari, dari sana lanjut taksi (namun argonya gak akan berganti karena dekat), atau naik kopaja 19, atau kalau punya banyak waktu bisa jalan kaki sekitar 10 menit.

Naik Mobil dan Taksi: Saya rasa ini mudah karena bisa liat Waze atau Google Maps :)


Akhirnya, saya sudah lega karena visa Jepangs saya keluar juga :)
Nantikan laporan perjalanan saya di Jepang di blog ini.


Kesimpulan:
1. Saat apply visa, datanglah on-time yaitu mulai 08:30-12:00.
2. Ambil nomor antrian saat penyerahan dokumen untuk apply visa dan saat ambil visa dan paspor adalah mesin tiket A. Mesin B untuk orang Jepang.
3. Antrian untuk visa tidak selama itu walaupun nomor antriannya panjaaanngg
4. Diwajibkan bawa uang cash dan lebih baik uang pas saat pengambilan paspor. Visa dapat dan tidak dapat tetap bayar sesuai harga yang telah ditentukan.
5. Kalau dokumen telah memenuhi syarat, tenang aja, visa pasti dapat :)

Thanks for reading, I hope this post can help.




Follow my blog if you like it Follow my blog with Bloglovin

Tuesday, March 24, 2015

Laneige Collections and Review

1 comment:
As you may see in my most-seen post about Laneige Moisture Care Miniature Set Review, I am a HUGE fan of Laneige. It's like finally I found an answer to my skin problem.

Ever since I tried the Moisture Care Miniature Set, I finally eager to buy and use more product such as the Power Essential Skin Refiner (The BEST!!!), Water Bank Gel Cream, Water Bank Eye Cream, Raspberry Yogurt, Water Bank Essence, Water Bank Moisturizer. And so far all of this products have been my re-purchase products.

If you have any question regarding this product or the effect to my sensitive skin, feel free to drop question in the comment :)



My new purchase: LANEIGE Water Bank Eye Gel Cream.
Will post a review about this product later :)


Follow my blog with Bloglovin

Tuesday, March 10, 2015

Visit Banyuwangi

4 comments:
Banyuwangi: located at the easternmost end of the Indonesian island of Java. It serves as a port between Java and the island of Bali. It is surrounded by mountains and forests to the west; by sea to the east and south. Banyuwangi is separated by Strait of Bali from Bali.
(from Wikipedia)

Last December 2014, I went to Banyuwangi. It was a random and sudden plan as I and my friends were thinking about spending Christmas just not at home. It took only two day before the day that we decided to go to Banyuwangi. See, how random we were? Haha.
So in two days, we all managed to book the tour to Banyuwangi (knew it via backpackerindonesia.com and this link) and the airplane ticket to Surabaya.

Short story, I got the return plane ticket for around 1.7 million IDR and the tour itself was 850k IDR included food and transportation. That was a good deal hence we took it soon we knew it.

We departed to Surabaya (Juanda Airport) on 25 December 2015 night, and the tour guy picked us up in a mini bus where we met the other tour participants. After he picked us at the airport, we went to pick up the other participants at bus station. Next, he drove us to Banyuwangi, which took 8 hours from Surabaya. We spent the night sleeping at the mini bus.

The next early morning, we arrived at Banyuwangi! Hurray!!! And finally our trip begun...

Overall trip: 8/10.
Even though we spent like 2 nights in total in the mini bus, but i tell you that it's worth it. the journey, the price, the place and facilities that we got from www.yukbanyuwangi.com was amazing. When i was there, there were quite many foreigners come (when i was in Menjangan Island) because the sport for snorkeling was still pristine. I gotta say that I love Menjangan Island for snorkeling than Tanjung Benoa, Bali :D

Day 1: Teluk Ijo/Green Bay

By walking, we must go through Stone Beach to reach the Green Bay.
I personally thing that this bay is VERY BEAUTIFUL. The water is literally green, it was the most beautiful beach I've ever been to)
The Stone Beach.
Be careful while walking :D 

Now, this is the bay I was talking about.
See the water... The sand was sooooo soft. I wish I could see this often.





Day 1 - Red Island/Pulau Merah
From Green Bay, we continued the trip to the Red Island. I don't really know why it is called Red Island because there was nothing red. But at sunset, this place is greatly amazing.



 A very clear water, almost like a mirror!



Day 2 - Menjangan Island

We got through Pelabuhan Kampe to cross to Menjangan Island by boat for around 1 hour. Who said that you better not to go to the beach on December was quite but not thoroughly correct. It drizzled while we were on the boat. But, all the long time and the wet caused by the drizzle was paid off. The island was so beautiful. Banyuwangi kept surspised me.


 With friends :D

 Meeting new people




Hello dear deer <3 p="">





Day 3 - Kawah Ijen

So you think you love hiking? I THOUGHT I love hiking, but not so much anymore after I went to Kawah Ijen. Let me tell a brief story about my journey to Kawah Ijen and catching the famous "Blue Fire".

It was around midnight, I and all the participants was picked up by our mini bus to go to Kawah Ijen. In advance, we were told to bring: thick clothes, jacket, raincoat, flashlight, gloves, sport shoes. The road to Kawah Ijen was quite muddy, swampy, sloppy, and dark (there was no light at all). At 2 AM, we arrived to the entrance of Kawah Ijen, where we all asked to get off the car and start walking. Man, I tell you that it was freakin cold! Well, wonder not, it was 2 AM in the morning and it was a highland ^^. Long story short, I and my friends walked and walked and walked to what seemed like forever (LOL). We walked for like 3 hours and by then it rained :( and.... Blue Fire was gone. Sad, I know. But we were happy because we managed to see other beautiful (but very cold) spots. Let the pictures talk.


 Wore two piles of clothes but still shivered.

My fresh face, because the air was soooo fresh. If I lived in this kind of air, my face would be free from acne :P


Day 3 - Baluran-Savana Bekol
Last visit before we saying goodbye...

Savana Bekol was called 'Africa van Java'. It was a nice place, desert and dry... Let my photos tell the story.


 I love this beautiful cloudy and gloomy sky.. Feel like dancing in the air!



So sorry for the bad quality...

Bama + O = ???
*smile*



That's the end of my Banyuwangi trip. after that, I extended my trip in Surabaya for 1 day. I went to Tunjungan Plaza for the first time ever and I was amazed by the size of the mall and the tenants in there. I love Surabaya and would love to re-visit again and try the Rawon Setan (near Amaris Hotel) again!



Follow my blog if you like it Follow my blog with Bloglovin

Tuesday, November 11, 2014

Short getaway

5 comments:
Wait, is it 7 months since I last wrote?

It's hard to blog anymore since I am no longer a student-who has so many spare time-and now my time belongs to my job. Obviously I cannot blog so often. Since I believe that sharing pictures is good, maybe I should post something just to show that I am alive. Hahaha.

So here we go. The following pictures were taken in S.E.A Aquarium Singapore, where I went some months ago. The last time I saw a massive aquarium, I was a child and it was in Sea World, Jakarta, Indonesia. I really enjoy my time in S.E.A Aquarium <3 a.="" all="" bay.="" beautifully="" but="" by="" canceled="" day="" fast.="" following="" garden="" i="" initial="" instead.="" long="" my="" only="" p="" picture="" pictures="" plan="" queue="" so="" taken="" the="" to="" took="" tooo="" tree="" visit="" was="" went="" were="">













Follow my blog if you like it Follow my blog with Bloglovin